Optiek Pelgrim banner
Home | Wie | Nieuw | Monturen | Brilglazen | Ecoline | Zonnebrillen | Low vision | Contact lenzen | Contact |
Optiek Pelgrim logo

Door de jaren heen zijn we geëvolueerd tot "DE OPTIEKZAAK" voor iedereen, waar wij U met plezier en kennis van zaken graag informeren en adviseren, en dit naar elk budget.


Tot Uw dienst sedert 1952.Altijd schone brillenglazen

Als brildrager gaat er nog wel eens wat aan u voorbij. U bent immers vaak druk bezig met het poetsen van uw brillenglazen. Gelukkig hebben de makers van Varilux een revolutionare uitvinding gedaan: Crizal Alizé ontspiegeling. Deze unieke ontspiegeling maakt brillenglazen zo water-vuil- en vetafstotend, dat u nauwelijks nog hoeft te poetsen!

Komt nu kijken bij Optiek Pelgrim!

Crizal reclame

Crizal Alizé geeft u een extra helder zicht en neemt hinderlijke lichtreflecties weg. De brillenglazen zijn transparanter en bovendien zéér krasbestendig. Wilt u het zelfzien? Kom dan snel langs bij ons voor een verhelderende demonstratie.

Altijd schone brillenglazen

De speciaal door Essilor ontwikkelde nieuwe Top-Coat zorgt voor een zeer glad oppervlak met vet- en waterafstotende eigenschappen. Hierdoor hebben stof, vuil en vet opmerkelijk minder vat op het glasoppervlak. De glazen blijven langer schoon en nóg belangrijker: de glazen zijn veel eenvoudiger te reinigen. Deze nieuwe innovatie op het gebied van ontspiegelingen biedt brildragers nóg meer comfort.

Voordelen van brillenglazen ontspiegeld met Crizal Alizé

Voordelen van brillenglazen ontspiegeld met Crizal Alizé:

* Zeer makkelijk te reinigen
* Zeer hoge helderheid/ transparantheid van het brillenglas
* Grote krasbestendigheid
* Water-, vuil- en vetafstotende eigenschappen

Kortom een ontspiegeling die u absoluut kijkcomfort biedt!

Waarom ontspiegelen

Een ontspiegeling zorgt ervoor dat hinderlijke reflecties in de glazen worden weggenomen. Deze reflecties kunnen afkomstig zijn van gewoon daglicht, omgevingsverlichting (TL of schemerlampen) maar ook van koplampen van tegenliggers of zelfs kaarslicht. De reflectie beïnvloedt de kwaliteit van het zien. Er zijn verschillende soorten reflecties die allemaal als hinderlijk worden ervaren door de brildrager.

Waarom ontspiegelen

Het doel van ontspiegelingen is dus tweevoudig. Ten eerste neemt de helderheid van het brillenglas toe en ten tweede zorgt de ontspiegeling ervoor dat de ogen van de brildrager zichtbaar zijn.

Wat is een ontspiegeling

Ontspiegelen is het opdampen van één of meerdere laagjes op de voor- en achterzijde van het glas, met een geavanceerde hoogvacuüm technologie. Afhankelijk van de soort ontspiegeling duurt deze behandeling, inclusief voor- en nabewerkingen, meerdere uren tot een volle werkdag. Ter voorbereiding op het ontspiegelen wordt het brillenglas grondig gereinigd met behulp van ultrasone baden.

met ontspiegeling

met ontspiegeling

zonder ontspiegeling

zonder ontspiegeling

Crizal is dé super ontspiegeling op kunststof glazen van Essilor. Een Crizal ontspiegeling bestaat uit een aantal verschillende lagen op elkaar. Hierdoor blijft de reflectie van het licht beperkt tot minder dan 1%. Het glas oogt hierdoor bijzonder transparant. De ogen van de brildrager zijn heel duidelijk te zien. Maar liefst 99% van het licht belandt ongestoord in het oog, zodat brillenglazen met deze Crizal ontspiegeling een natuurgetrouw beeld geven. Het kleine beetje licht dat toch van het glasoppervlak reflecteert is zacht groen van kleur.

Top-Coat

Vaak wordt beweerd dat ontspiegelde brillenglazen sterker verontreinigen dan niet ontspiegelde brillenglazen. Dat is echter niet juist, ze worden net zo vuil. Wel worden verontreinigingen zoals bijvoorbeeld vingerafdrukken of watervlekken op ontspiegelde brillenglazen eerder waargenomen. Ze beïnvloeden namelijk de reflectie-eigenschappen van de ontspiegeling. Daarom worden de ontspiegelde glazen van Essilor geleverd met een speciale Top-Coat. Dit is een laagje dat de ontspiegeling afdekt en ervoor zorgt dat vuil en vet minder makkelijk aan het glas hechten.

Crizal Alizé

Wat is het meest vervelende aan het dragen van een bril? Uit onderzoek is gebleken dat het antwoord op deze vraag unaniem is. De brildrager vindt het kijken door een vieze bril absoluut vervelend. Het schoonmaken van de bril wordt dan ook als storend ervaren. Essilor heeft daar dé oplossing voor gevonden: Crizal® Alizé™

Crizal Alize

Altijd schone brillenglazen met Crizal Alizé

Varilux center

Gratis in de VARILUXCENTRA:

Drie jaar garantie op breuk glazen, diefstal, gratis onderhoud en travel assistance.

Transitions

Fotochromatische glazen

 

 
Copyright © 2007-2013 PELGRIM vof