Optiek Pelgrim banner
Home | Wie | Nieuw | Monturen | Brilglazen | Ecoline | Zonnebrillen | Low vision | Contact lenzen | Contact |

:: Meer over Varilux
:: Varilux S-Series
::
Crizal Alizé
:: Fotochromatische glazen


Optiek Pelgrim logo

Door de jaren heen zijn we geëvolueerd tot "DE OPTIEKZAAK" voor iedereen, waar wij U met plezier en kennis van zaken graag informeren en adviseren, en dit naar elk budget.


Tot Uw dienst sedert 1952.Varilux S-series

Essilor introduceert de Varilux S-series: een revolutie in multifocale glazen. De uitvinder van het multifocale brillenglas doorbreekt met Varilux S-series het technische compromis tussen gezichtsveld en de mate van schommeleffect.

De visuele prestaties worden naar een hoger niveau getild door 3 revolutionaire innovaties op het gebied van technologie en design, die zijn vastgelegd in maar liefst 15 patenten.

Essilor zorgde in 1959 voor een revolutie in de optiek met de uitvinding van het multifocale brillenglas. In 2012 zet de marktleider in de optische wereld met Varilux S-series zijn innoverende strategie door en verlegt opnieuw de technologische grenzen. Met Varilux S-series schenkt Essilor bijna 2 miljard presbyopen wereldwijd de mogelijkheid voor een ongelimiteerd zicht dankzij 3 revoluties:

1) Een revolutie in glastechnologie: Nanoptix™ | Evenwicht in beweging

Nanoptix

Om het zogenaamde ‘schommeleffect’ te elimineren wordt de basisstructuur van het glas opnieuw berekend en ontworpen. Door Nanoptix wordt het glasoppervlak 5 keer nauwkeuriger geproduceerd. Nanoptix™ technologie reduceert het schommeleffect tot wel 90% ten opzichte van de huidige premium brillenglazen.

2) Een revolutie in glasdesign: SynchronEyes™ | Het breedste gezichtsveld

SynchronEyes

In het glasontwerp wordt rekening gehouden met de fysiologische verschillen tussen het linker- en het rechteroog. Hierdoor wordt het beeld dat in elk oog wordt gevormd, afgestemd op datgene dat in het andere oog wordt gevormd. SynchronEyes™ technologie zorgt voor tot wel 50% bredere gezichtvelden ten opzichte van de huidige premium brillenglazen.

3) Een revolutie in maatwerk: 4D Technology™ | Reflex vision

4D Technology

Voor het eerst in glasdesign houdt Essilor,door middel van de 4D Technologie, rekening met het dominante oog van de drager. Voor de drager betekent dit dat de reactiesnelheid en het aanpassingsvermogen van de ogen versnelt en het ruimtelijke inzicht aanzienlijk verbetert. 4D heeft de hoogste personaliseringsgraad van alle brillenglazen. De revolutionaire Varilux S-series biedt presbyopen evenwicht tijdens beweging, de breedste gezichtsvelden en een versneld aanpassingsvermogen: deze technologieën samen zorgen voor een ongelimiteerd zicht!

Presbyopie

Presbyopie is een natuurlijke verandering van het zicht als gevolg van het verlies aan soepelheid van de ooglens. Presbyopie wordt gekenmerkt door problemen om van dichtbij scherp te zien en zich voordoet vanaf de leeftijd van ±40 jaar. Vandaag heeft deze wereldmarkt een potentie van bijna 2 miljard personen, van wie momenteel slechts 12% multifocale brillenglazen gebruikt. Tegen 2020 zal dit aantal gegroeid zijn tot 2,3 miljard mensen. Varilux S- series zal de markt, die wereldwijd goed is voor 150 miljoen progressieve brillenglazen per jaar, een flinke boost geven.

De Varilux saga: meer dan 50 jaar innovatie

In 1948 droomde Bernard Maitenaz, ingenieur aan de Société des Lunetiers, van een glas dat presbyopie op een natuurlijke wijze kon corrigeren. Hij wilde een brillenglas ontwikkelen waarmee een naadloos, scherp zicht van zowel dichtbij als ver mogelijk was. Bernard werkte dag en nacht aan de berekening van multifocale optische oppervlakken en deed onderzoek naar de ideale vorm en de industriële productie van dit baanbrekende type brillenglas. Zijn doorzettingsvermogen loonde! Want in 1959 was het eerste multifocale brillenglas een feit. Bernard droomde toen al van de technologieën die nu worden meegenomen in Varilux S-series.

Meer dan vijftig jaar later is Varilux uitgegroeid tot het referentiemerk voor multifocale glazen, met wereldwijd meer dan 400 miljoen dragers van Varilux glazen.

Voor meer informatie contacteer ons.

 

 

 

 

 
Copyright © 2007-2013 PELGRIM vof